Last minute korting

Last minute reizen

Spontaan bedacht om er even tussenuit te gaan? Genoeg van de Hollandse zomer en behoefte aan een ticket naar de tropen? Onverwachts een weekje vrij? Er zijn genoeg redenen te bedenken om op het laatste moment een vakantie te boeken. Naast de vakantie zelf, doe je er vaak ook je voordeel mee. Last minute reizen vallen vaak namelijk een stuk goedkoper uit! Lees meer over deze spontane manier van reizen.

Wat is een last minute reis precies?

Reisorganisaties kopen een bepaald aantal aan (complete) reizen, bus-/vliegtuigstoelen en accommodaties in bij hun partners. Soms lukt het ze niet om alles voor een bepaalde periode aan de man te brengen. De behoefte ligt dan lager dan het aanbod. Om toch nog een beetje geld voor deze overgebleven plaatsen te krijgen, bieden zij deze voor een aantrekkelijk, lager prijsje aan. Voor jou hét moment om jouw slag te slaan en een mooie vakantie te boeken, voor een aangename prijs!

Profiteer van last minute prijzen

De prijs van een vakantie is altijd erg afhankelijk van de periode waarin de reis plaats vindt. Zo liggen de prijzen tijdens schoolvakanties vaak vele malen hoger, dan buiten het seizoen om. De vraag naar reizen in die periode is veel groter, waardoor reisorganisatie de prijzen omhoog kunnen schroeven. Mensen die afhankelijk zijn van deze vakanties en graag naar een bepaalde bestemming willen, doen er dan ook goed aan zo ver mogelijk van te voren te boeken, zodat ze kunnen profiteren van de vroegboekkorting (link naar vroegboekkorting).

Ben jij wat flexibeler wat betreft de vakantieperiode en vind je het eigenlijk wel een avontuur om je te laten verrassen wat betreft de vakantiebestemming? Dan is een last minute vakantie boeken ideaal voor jou!

Het verschilt erg per reisorganisatie, maar last minute aanbiedingen worden gemiddeld ongeveer zes weken van te voren aangeboden. Wanneer je samen met een professional de bestemmingen door wilt nemen, is een bezoekje aan een reisbureau de beste optie. Zij helpen om de beste vakantie voor jou te vinden. Echter betaal je dan wel iets meer voor de service. Daarop kun je besparen door zelf op onderzoek uit te gaan op het internet. Hier kun je de reizen met elkaar vergelijken aangezien de aanbiedingen voor dezelfde vakanties of tickets verschillend kunnen zijn. Zo ben je ervan verzekert dat jij de beste aanbieding op de kop tikt!

Waar moet je op letten wanneer je een last minute vakantie afsluit?

Minder keuze, meer flexibiliteit

Natuurlijk zitten er ook een aantal aandachtspuntjes aan het boeken van een last minute vakantie. De keuze is uitzonderlijk kleiner dan dat je ver van te voren boekt. Onthoud dus dat je niet te kritisch bent en flexibel bent qua reisdata.

Vaccinaties

Daarnaast heb je een beperkte tijd om je voor te bereiden op de praktische zaken rondom te vakantie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nemen van vaccinaties. Soms heb je voor bepaalde bestemmingen, zoals Turkije, Tunesië en Aziatische landen, vaccinaties nodig die je al maanden van te voren moet halen. Houd daar dus rekening mee wanneer je een last minute boekt! Klik hier voor meer informatie over reisvaccinaties.

Reisverzekering

Ook het afsluiten van de beste reisverzekering kan, doordat je al zo snel op vakantie gaat, erbij in schieten. Natuurlijk is het beste om je in te lezen over welke variant het beste bij jou past. Zo heb je nog de tijd om uit te zoeken welke reisverzekering voor jou het voordeligste is. Maar wanneer je pas onderweg naar het vliegveld erachter komt dat je niet verzekert bent, is er nog geen man over boord. Je kunt namelijk zelfs nog vijf minuten voordat je weggaat een last minute verzekering afsluiten. Het afsluiten van een verzekering vanaf de plek van bestemming is doorgaans niet mogelijk. Er zijn echter een aantal verzekeringsmaatschappijen die het in sommige situaties wel doen.

Maar wanneer je stressvrij op vakantie wilt, is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering aan te raden. Hierdoor ben je het hele jaar verzekerd en hoef je er niet elke keer wanneer je op vakantie, een weekendje weg of op citytrip gaat, aan het afsluiten van de verzekering te denken.

Wees je er van bewust dat je altijd een risico neemt wanneer je besluit tot het laatste moment te wachten met het boeken van jouw vakantie. Het is nooit zeker of een reisorganisatie een vakantie in prijs verlaagt (soms kan het zelf zo zijn dat reizen, doordat de vraag stijgt, weer duurder worden). Toch kan een last minute de ideale oplossing zijn wanneer je voor weinig geld, op groot avontuur wilt gaan! Dus twijfel niet: en boeken maar!

(Visited 9 times, 1 visits today)