Pakketkorting

Pakketkorting

Ben je van plan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Kijk dan eens of de huidige verzekeringsmaatschappij waarbij je al een zorg- WA- of een andere verzekering hebt afgesloten, ook reisverzekeringen aanbiedt. Lijkt de premie van jouw verzekeringsmaatschappij hoger te liggen dan bij andere verzekeraars? Besluit niet te snel! Ga eerst eens na of jouw verzekeringsmaatschappij ‘pakketkorting’ aanbiedt, want hierdoor kan de totale som van jouw verzekeringen ineens veel lager liggen!

Wat is pakketkorting?

Maar weinig mensen weten van het bestaan ervan, maar ‘pakketkorting’ is een fijn voordeel waar je veel geld mee kunt besparen. Veel verzekeraars hanteren namelijk de regel dat hoe meer verzekeringen je bij de verzekeraar afsluit, hoe minder je in verhouding hoeft te betalen. Hiermee kun je soms wel 10% van het totale bedrag besparen. Klinkt dit als muziek in jouw oren? Lees dan snel verder, want dit is zeker een pretpakket!

Waarom pakketkorting?

Een zorgverzekering, een inboedelverzekering, een tandartsverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering; er zijn talloze voorbeelden van verschillende verzekeringen op te noemen die je kan (soms zelf verplicht: dus moet) afsluiten. Alle Nederlanders zijn verplicht om zich te verzekeren voor de zorg die ze genieten en in het geval van een auto/motor of brommer voor een bijpassende WA-verzekering. Daarnaast zijn er nog vele andere verzekeringen, waarvan het erg verstandig is om ze af te sluiten om zo onverwachte en vaak erg hoge rekeningen te voorkomen in bepaalde situaties.

Het kan soms erg ingewikkeld zijn om de juiste en de voordeligste verzekeraar te vinden die het beste bij jou en de situatie past. Het is daarom ook erg fijn wanneer je voor een bepaalde verzekering een passende verzekeraar hebt gevonden. Het is dan ook aan te raden dat wanneer je goede ervaringen hebt met je huidige verzekeraar, te kijken of deze ook nog andere polissen aanreikt die op jouw situatie van toepassing zijn. Ten eerste omdat, hoe cliché ook, goede ervaringen vaak toch wel garanties bieden voor de toekomst, maar ten tweede ook vanwege de zogenoemde pakketkorting. Het is daarom handig om wanneer je in een situatie komt dat je een nieuwe verzekering nodig hebt, bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering, je bij jouw huidige verzekeringsmaatschappij checkt of zij deze verzekering ook aan bieden. Ook wanneer de premie na het vergelijken met andere verzekeraars, toch iets hoger ligt dan bij de concurrentie, kan het na het verrekenen van de pakketkorting toch voordeliger voor jou uitpakken.

Hoe werkt pakketkorting?

Kort gezegd werkt pakketkorting als volgt: hoe meer verzekeringen je bij een verzekeringsmaatschappij afsluit, hoe meer je recht hebt op pakketkorting. Om een voorbeeld te noemen:

Bij de ANWB gelden de volgende pakketkortingpercentages:

Aantal doorlopende verzekeringen afgesloten % pakketkorting
1 0%
2 4%
3 7%
4 10%

*Deze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 15-05-2016

Stel je voor: je hebt bij de ANWB al de WA-verzekering voor jouw auto afgesloten en betaald daar €1000,00 per jaar voor. Je wilt op reis en wilt daarvoor een doorlopende reisverzekering af sluiten. Je hebt laten berekenen dat de polis die het beste bij jou past €150,00 per jaar gaat kosten. In totaal betaal je dus €1150,00 per jaar aan de ANWB. Echter heb je recht op pakketkorting waardoor je aan het einde van het jaar 4% van het totaal bedrag terugkrijgt, wat in dit voorbeeld neerkomt op €46,00.

Dit bedrag loopt snel op wanneer je meerdere verzekeringen afsluit. Wanneer we doorgaan met het bovenstaande voorbeeld en je ervoor kiest om ook een doorlopende inboedelverzekering af te sluiten bij de ANWB, volgt de volgende berekening: Stel, je kiest voor een inboedelverzekering die jou €200,00 op jaarbasis kost. Hierdoor komt het jaarlijkse totaalbedrag wat je aan de ANWB betaald uit op €1350,00. Echter heb je bij drie doorlopende verzekeringen recht op 7% pakketkorting, waardoor je aan het einde van het jaar zelfs €94,00 terugkrijgt.

Andere voorbeelden van pakketkorting percentages

Bij de volgende verzekeraars is de pakketkorting als volgt opgebouwd:

Univé

Aantal doorlopende verzekeringen afgesloten % pakketkorting
1 0%
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%

*Deze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 15-05-2016

Interpolis

Bij Interpolis wordt met rubrieken gewerkt. Zo zijn de verschillende verzekeringen in vijf verschillende rubrieken verdeeld. In hoe meer verschillende rubrieken je een verzekering hebt afgesloten, hoe meer pakketkorting je krijgt.

Aantal verschillende rubrieken afgesloten verzekeringen % pakketkorting
1 0%
2 3%
3 6%
4 9%
5 12%

*Deze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 15-05-2016

Let op

  • Pakketkorting geldt enkel voor doorlopende verzekeringen
  • Sommige verzekeraars zijn gestopt met pakketkorting
  • De pakketkorting wordt berekend over het totaalbedrag wat je over een jaar hebt betaald aan premie. Dit bedrag wordt meestal aan het einde van het jaar aan jou uitgekeerd

Kortom: wanneer je hebt besloten een doorlopende reisverzekering af te sluiten, is het zeker de moeite waard om te kijken of het voordelig is om dit bij jouw huidige verzekeraar te doen wanneer deze een goede pakketkorting rekent.

(Visited 13 times, 1 visits today)